Specialsnickeri & Lackering Halmstad

Inredningsdetaljer, förvaringslösningar, trappor & räcken, möbler, kompletta inredningar, kök, badrum, lackering. Vi specialtillverkar måttanpassade snygga hållbara kvalitetslösningar för hem och företag.

Hylte Specialsnickeri & Lackering

Kundanpassade specialsnickerier och lackering.

Vi har över 30 års erfarenhet av specialsnickeri. Vår kompletta snickeriverkstad ligger i Hyltebruk och vi har kunder över hela Halland.

Hylte Specialsnickeri & Lackering erbjuder kundanpassade snickerier såsom skräddarsydda inredningar, måttanpassade kök, tillverkning av möbler och mycket mer.

Rotavdraget

Rotavdraget gäller vid monterings- och snickeriarbeten hemma hos dig som kund.

Förvaringslösningar

Walk in closet

Möbler

Allt inom möbeltillverkning. Vi erbjuder specialtillverkning av måttbeställda möbler för alla miljöer.

Inredningssnickerier

Allt inom inredning

Vi erbjuder specialanpassade inredningar till såväl privatkunder som företag. Det kan handla om allt från golvlister och garderober till butiksinredning restauranginredning och kontorsinredning.

Badrumssnickerier

Omlackering av köksluckor, garderober, innerdörrar och möbler

Vi lackerar om köksluckor, garderober, innerdörrar  och möbler.

Lackering i valfri NCS eller Ral kulör.

Vi fixar nya diskhoar och bänkskivor och tillverkar lådor istället för luckor om man så önskar. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa just er!

I det gula köket, i bilder nedan, har vi fixat bänkskivor i dekton samt lackerat om luckorna. 

FÖRE

EFTER

FÖRE

EFTER

FÖRE & EFTER

Hylte Specialsnickeri & Lackering tillverkar kök

Skötselråd & Underhåll av våra produkter

Lackade och målade produkter

Vi använder Teknos och Sherwin-Williams färg och lack som uppfyller höga krav mot ytslitage.

Rengöring:
Använd en lätt fuktad trasa, med varmt vatten och syntetiskt rengöringsmedel utan tillsatts av ammoniak får användas.

Rekommendation grönsåpa och använd inte överskott av vatten. Eftertorka med torr trasa. Använd inte medel som kan repa eller lösa ytorna. Rengöringsmedel som innehåller ammoniak får inte användas. Stålull, skurpulver, aceton eller thinner får ej användas.

Ytterdörrar

En dörr från oss.
Dörrar är tillverkade av trä. Trä är ett levande material som påverkas av vatten, solljus, värme och kyla. Dessutom påverkas dörrarna av de föroreningar som finns i regn och luft. Detta är faktorer som inte går att styra över och som endast kan motverkas med regelbundet underhåll. Dörrens placering och hur utsatt den är för fukt, sol och vind påverkar dess livslängd avsevärt. Vi rekommenderar att det alltid finns ett skyddande tak över dörren.

Målade dörrar är målade med högvärdigt 2-komponent polyuretansystem eller vattenbaserad en komponent färg, beroende på val av dörr. Detta ger en ythård yta och god fuktresistens. Men dörren måste ändå skötas!

Skötsel och Underhåll
Målade dörrar ska kontrolleras och rengöras minst två gånger årligen. Rengör ytan med en fuktig trasa. Skador och färgsprickor måste åtgärdas omedelbart med ny färg för att inte fukt skall tränga in utgör detta en felaktig hantering av produkten, vilket medför att varken tillverkningsgaranti eller eventuella övriga garantier gäller. Om färgen uppvisar blåsor, flagor eller matthet ska dörren målas om (se «information från färgtillverkare»). Tröskeln är grundoljad från fabrik. Trösklar skall med jämna mellanrum oljas med en färglös ädelträolja.

Ommålning
Precis som fasaden på ett hus, måste till slut även dörren målas om. Hur ofta beror på yttre omständigheter som till exempel utsatthet för väder och vind (se «information från färgtillverkare»)

Så tar du hand om ditt nya kök

Skåpstommar

Våra skåpstommar är i vårt grundutförande uppbyggda av målad mdf-skivor, ett hårt och lättskött material som är lätt att rengöra. Du torkar det enklast med fuktig trasa och en mild tvållösning. Var noga med att undvika rengöringsmedel som innehåller ammoniak eller slipmedel, och använd aldrig stålull eller liknande som kan repa ytan. Undvik att vatten blir stående och kan tränga in i skarvar eller luckornas kanter. Av samma anledning ska du inte placera vattenkokare eller kaffebryggare direkt under ett överskåp eller i ett skåp på bänk, så att ångan strömmar upp mot skåpen.

Målad och fanérad mdf samt målade ytor
Precis som skåpstommarna rengör du dessa ytor med fuktig trasa och en mild tvållösning. Undvik allt som kan repa eller skada: ammoniak, produkter med slipmedel, stålull etc. Eftertorka med bara lite vatten på fuktig trasa, så rengöringsmedlet försvinner helt och torka sen torrt. Tänk på att alltid torka av luckornas kanter, de klarar inte vatten som blir stående. Får ni eventuellt rinn av vatten, fett, syra, rengöringsmedel, vin och andra flytande produkter på en målad yta skall den torkas av direkt, annars kan det bli färgskiftningar på luckan om det lämnas kvar. Varför även rinn av vatten måste torkas av är att vattnet kan innehålla andra ämnen från bänkskivan när det rinner ner på luckan. Torka också av luckorna på sidorna om diskmaskinen, den integrerade luckan på diskmaskinen om du har en sådan, och under diskbänkskåp. Får du märken eller småskador på målade luckor så är det bättre att måla dem omgående för att slippa fuktskador. Vi skickar med bättringsfärg i samband med att vi levererar köket (öppningstiden på färgen är 2-3 veckor).

Betsade, lackerad och laserade fanérytor
Torkas enklast med fuktig trasa och en mild tvållösning. Var noga med att undvika rengöringsmedel som innehåller ammoniak. Använd aldrig thinner, då blir ytan förstörd.

Bänkskivor
Skötselråd för ditt nya köks bänkskivor hittar du hos producenten. Många har sina skötselanvisningar på nätet, så titta in på tillverkarens hemsida.

Vitvaror
Skötselråd för ditt nya köks vitvaror hittar du hos producenten. Många har sina skötselanvisningar på nätet, så titta in på tillverkarens hemsida.

Vanliga frågor kring skötsel

Varför ser inte färgen på mitt kök ut som på bilderna eller provet jag fått?

Rummets ljusinsläpp påverkar intrycket av köket, och det kan bli skillnader i hur mörkt eller ljust köket uppfattas beroende på läge och mängden fönster. Har ni valt ett fanér eller träkök är det också ett levande material som inte har samma utseende rakt igenom hela trädet. Detta påverkar både betsen och färgen, som därför blir olika från kök till kök, och det förekommer även variationer i ett och samma kök. Men det fina med våra fanér och träkök är ju just hantverket och det levande materialet, variationerna i ytan och färgen/betsen som skapar ett levande intryck.

Varför ser inte massiva och fanérade detaljer likadana ut?

Kökets olika beståndsdelar är valda efter bästa form och funktion. Till exempel är våra höga täcksidor till våra träkök med utfallande ramverk i fanér istället för massivt trä, då fanerat inte slår sig på samma sätt som massivt trä kan göra. Vissa skillnader i nyanser mellan massivt trä och fanér kan förekomma, med då är detaljerna noga utvalda för kökets långtida hållbarhet.

Varför ser mitt massiva träkök flammigt ut?

Trä är ett levande material och kökets luckor mognar et tid efter montering. Vissa träslag tar över sexmånader på sig innan det får det utseende vi är vana vid. Ha tålamod!

Varför gulnar mina luckor?

Ljust målade luckor kan i vissa fall gulna med åldern, det har med rummets ljuspåverkan att göra.

Varför slår sig min lucka som är i massivt trä?

Massiva träluckor är ett levande material. Eftersom de hela tiden utsätts för fukt i luften och temperaturskiftningar, kommer de alltid rör sig lite, vilket kan leda till att framför allt större luckor kan bli skeva och slå sig. Ibland kan detta behöva avhjälpas med magneter på luckan och i skåpstommen.

Leverans & Montering
– information

Att montera ett platsbyggt kök kräver större noggrannhet än ett standardkök, så hantverkarnas kompetens och erfarenhet är av största vikt.

Om leveransen:
Vi byter inte ut skadade delar på stomme eller målade bitar (som inte kommer att synas efter att monteringen är genomförd). Detta ställer krav på att montören faktiskt tittar igenom biten som monteras upp.

Vanliga frågor kring leverans och montering

Måste jag verkligen skydda golven så noggrant i samband med leverans?

Vi säger ja på den frågan, då vi är rädda om era golv.

Varför finns inte allt med i monteringsbeskrivningen som berör mitt kök?

Då vi platsbygger alla våra kök och inte har ett standardutbud utan varje kund får ett unikt kök.

Varför kommer vissa delar som exempelvis stående ramverk, täckskivor, takanslutningar och socklar med övermått? Det känns som det blir merjobb för vår montör.

Sockelhöjden som är i era elevationsritningar är bara vägledande och denna stämmer montören av på plats utifrån rummets och vitvarornas förutsättningar. Det är mer vanligt än ovanligt att golvet eller taket sluttar något och då behöver alla dess delar anpassas för att det inte skall bli glipor. Så denna handpåläggning från er montör är med andra ord en nödvändighet för att skapa den platsbyggda och skräddarsydda känslan vi båda vill åstadkomma.

Hylte Specialsnickerier & Lackering AB
Svarvaregatan 1
314 34 Hyltebruk
Niklas Östergren
0706-27 12 25
info@snickeriolack.se

Låt oss starta ett projekt

Det är enkelt att få tag i oss och snart kan vi berätta vad vi kan göra för just dig. Välkommen!